Profiel

Hieronder schets ik een globaal beeld van het werk dat ik doe.

Wil je een vrijblijvend gesprek?


Mijn werkveld

Publieke sector

Ik werk in het publieke domein, vaak in het sociaal domein. Opdrachten waar ik ook een inhoudelijke rol heb, spelen zich vaak af op het grensgebied van sociaal domein, zorg en openbare orde. De laatste jaren heb ik ook ervaring opgedaan in het fysieke domein en het veld van Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

Opdrachtgevers

Gemeenten: Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Breda, Capelle aan den IJssel, Den Haag, Deventer, Doetinchem, Emmen, Haarlem, Leeuwarden, Nijmegen, Oss, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Venlo, Zwolle.

Ministeries: VWS, Jeugd & Gezin, Justitie.

Zorginstellingen: Leger des Heils, GGz Oost-Brabant, HVO-Querido, Hulpverlening Gelderland Midden (GGD), Jellinek-Mentrum.

Overig: GGz-Nederland, G4-gemeenten, Regio Brabant Noordoost, Regio Noord- en Midden-Limburg.


Mijn doel en visie

Beweging brengen

Ik wil organisaties in het publieke domein effectiever maken. Dat begint vaak met in beweging brengen. Als manager van projecten en processen hanteer ik een meervoudige focus: aandacht voor zowel stabiliteit als flexibiliteit, samenwerken/co-creëren zowel als verantwoordelijkheid nemen en opstaan/instappen wanneer nodig.

Doen en denken

Mijn ervaring heeft me geleerd dat het begin van verandering vaak ligt op het breukvlak van doen en denken – waar men niet meer doet wat men zegt (vaak zonder dat men dat weet). Mijn kritische blik en oog voor praktische oplossingen maken het mogelijk om inhoudelijke vooruitgang en goed management te verbinden.


Mijn achtergrond

Werkervaring

Sinds 2004 werkzaam als zelfstandig manager en adviseur onder de naam [doen en denken]. Daarvoor ruim 15 jaar ervaring als manager bij de GGGD Amsterdam en de GGD Rotterdam.

Improviseren in veranderprocessen

Momenteel ook bezig met een promotieonderzoek, via de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en Erasmus Universiteit, met als onderwerp Improviseren in veranderprocessen. Empirische casus: Programma Bruggen en Kademuren, gemeente Amsterdam.

Eerdere opleiding

Master of Business Administration (EUR Rotterdam, 2002) en Andragogische Wetenschappen (Universiteit Utrecht, 1987).